Waarom muntthee geen thee is, maar wel lekker!

Een glas warm water met verse muntblaadjes erin. Dat is wat je krijgt als je in een café muntthee besteld. Maar wat als ik jou zeg dat muntthee helemaal geen thee is. Nee. Voor het maken van thee heb je daadwerkelijk thee nodig. En muntthee bevat alleen kruid munt. Maar geniet lekker van je glas warm water met muntblaadjes. Geen enkel probleem.

Maar laten we eerlijk zijn, het smaakt heel erg lekker. Munt komt oorspronkelijk uit Azië en Afrika. Dee grondstof is daar nog steeds ontzettend belangrijk. Dit komt doordat het gezien wordt als een teken van gastvrijheid. Vandaar ook de Marokkaanse muntthee, waar men veel waarde hecht aan de onderlinge cultuur. Munt is officieel een kruid en komt in verschillende vormen voor, zoals witte munt, zwarte munt, aarmunt, pepermunt, akkermunt en watermunt. De groene munt, ook wel aarmunt genoemd, ken je misschien wel van de verfrissende Mojito!

Genetische werking

Verse muntthee is goed voor onze gezondheid volgens experts. Munt heeft een slijmoplossende werking en is daarom hét recept bij een verkoudheid of zelfs griep. Maar daarnaast is het ook nog eens heel dorstlessend. Een favoriet drankje van veel mensen, verkoelende icetea, bestaat ook uit deze kruid. En je kunt het heel simpel zelf maken.

Heb ik je enthousiast gemaakt over het maken of drinken van muntthee? Ga dan eens op zoek naar een thee specialist op het internet. Daar vind je vaak een heleboel soorten thee, met specifieke geschiedenis, advies en recepten om er het beste uit te halen. En het kost je minder moeite dan naar de winkel gaan. En die enige dag wachten op je bestelling is ook niet het einde van de wereld..