Vanillesuiker en haar heerlijke geur

Wanneer je een kamer in komt lopen en er een lekkere geur hangt, wordt dat altijd gewaardeerd. Er zijn verschillende geuren die een fijn gevoel opwekken bij mensen. De geur van vanillesuiker is er een van. Helaas is het niet altijd mogelijk om deze geur lange tijd te genieten. Wellicht heb je wel de wens om deze geur op gewenste tijdstippen in de lucht te laten hangen. Jij kunt de geur van vanillesuiker ook zelf realiseren en zo je woonkamer, kantoor of een andere ruimte heerlijk laten ruiken. Hiervoor hoef je enkel een paar stappen te ondernemen. Vanwege het gegeven dat deze geur zo gemakkelijk te creëren is, kan het eigenlijk geen volwaardig recept genoemd worden.

 

Het creëren van de geur

Om deze geur zelf te creëren, hoef je maar weinig uit te voeren. Er gaan geen moeilijke formules aan vooraf. Het enige wat je hoeft te doen, is de volgende stappen volgen:

 

  1. Zorg dat je een goed afsluitbare pot in huis hebt en doe hier suiker in.
  2. Maal een aantal vanillestokjes fijn in een foodprocesor. Dit kunnen gebruikte, gedroogde of gewassen stokjes zijn. Zorg ervoor dat de stokjes zeer fijn worden gemalen, zodat deze kleine gedeeltes door de suiker kunnen worden geroerd.
  3. De stokjes naar smaak kunnen worden afgespoeld en gedroogd. Voeg elk stokje bij de rest van de suiker in de pot.
  4. Sluit de pot goed, zodat deze goed dicht zit.
  5. Wacht een aantal weken voordat je de pot weer opent.
  6. Je hebt een heerlijke geur van vanillesuiker gecreëerd!
  7. Vul zo nu en dan suiker en vanillestokjes aan.

 

Laat je ruimte altijd ruiken naar de geur van vanillesuiker

Deze pot met suiker kan je jarenlang laten staan en zo een lange tijd genieten van de heerlijke geur van vanillesuiker.